Latausjohdon valintaopas

Usein kysytään mikä latausjohto tai latausasema on minun autooni se oikea. Oikeita tai sopivia on monestikin useita, ja yleensä valinta koostuukin tämänhetken ja tulevaisuuden auton tarpeiden yhteensovittamisesta.

Tähän keräsimme yleisimmät sähkö- ja hybridiautot; niiden latauspistokkeen tyypin, moniko vaiheista virtaa se käyttää ja suosituksemme sopivimmasta latausjohdosta. Latausaseman valintaa käsittelevä artikkeli tulee meiltä myöhemmin, sekä ihan oma sivusto näille valintaoppaille.

Latauskaapelin voi ostaa tehokkaamman tai useampi vaiheisen kuin mitä nykyinen sähköauto käyttää, siitä ei ole haittaa. Pitemmällä tähtäimellä se onkin parempi kuin nyt juuri ja juuri riittävä, sillä se on myös tulevaisuudessa se oikea valinta ja riittävä. 

Toisaalta 3x32A:ssa itse latausjohto on paksumpi ja painavempi kuin 1x16A. Eli liian paljon ylimitoitettu johto vähentää käyttömukavuutta ja on pikkaisen kalliimpikin. 

Valittavissa on myös latausjohto suoralla kaapelilla tai kierrekaapelilla. Kierrekaapeli on siitä mukava että se ei roiku maassa, toisaalta kun johto on aina hieman pingoittunut, niin 5m kierrekaapeli on todellisuudessa lyhyempi kuin suora kaapeli.

electric car, petrol stations, environment

Tästä klikkaamalla pääset latausjohtokauppaamme

1 ajatus aiheesta “Latausjohdon valintaopas”

  1. Paluuviite: Latausaseman valintaopas - evasema.fi - Sähköautosi piuhan päässä

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *