EV Asema LiBaRescue Sähköautopalon sammutuspeite

Nyt saadaan Suomeen huipputason suojavarusteita sähköautojen palojen karanteeniseurantaan ja veteen upottamisesta johtuvien vaurioiden välttämiseksi! 

Yrityksemme on solminut jälleenmyyntisopimuksen Saksalaisen Gelkoh gmbh kanssa.

GelKoh on kehittänyt yhdessä palo- ja pelastushenkilöstön suojavarusteita valmistavan Ibenan kanssa sähköajoneuvoille tarkoitetun korkeanteknologian palontorjuntapeitteen, jolla voidaan ennakoida, sammuttaa ja pitää hallinnassa sähköajoneuvon mahdollisia tulipaloja.

Litiumakun rakenteesta ja kemiasta johtuen onnettomuuteen joutunutta tai akuston osalta vaurioitunutta sähköajoneuvoa tulee seurata jopa 48 tuntia onnettomuuden jälkeen akkujen kuumenemisen ja mahdollisesti itsesyttyvän akkupalon varalta. Mahdollisen akuston syttymisen tai palon sammuttamiseksi yleinen tapa on upottaa ajoneuvo suureen vesialtaaseen. Tämä huipputekninen suojakangas tekee ajoneuvon upottamisesta sammutusveteen tarpeettoman ja estää siten kastumisesta johtuvan auton täydellisen vaurioitumisen. Auto voidaan myös turvallisesti säilyttää karanteenin omaisissa olosuhteissa.

LiBaRescue = Lithium Battery Rescue

Gelkoh GmbH on erikoistunut litiumparistojen turvallisen kuljetuksen ja varastoinnoin tuotteisiin, valikoimissa on myös useita palosuojauskonsepteja ja -tuotteita.

LiBaRescue sammutuspeite tarjoaa seuraavat ominaisuudet ja edut verrattuna sammutusvedelle:

  • Ei tarvetta suurelle sammutusvedelle tai suurelle ajoneuvon upotusaltaalle, eikä synny vaarallisen jätteen sammutusvettä
  • Vesi ei tuhoa ajoneuvoa käyttökelvottomaksi eli todennäköisemmin auto korjattavissa tieliikenteeseen
  • Ajoneuvon liikuteltavuus säilyy vauriopaikasta hinauspalveluun ja pysäköintipaikkaan
  • Turvallinen karanteeniseuranta ja vaaratilanteen hallittu seuranta
  • Suoja räjähtäviltä akuilta tai ajoneuvon osilta
  • Suojaus ja imeytys myös vuotavia nesteitä ja kaasuja vastaan
  • Suojaus tulen leviämistä vastaan, kankaassa paloa sammuttavia kaasutaskuja
  • 2 hlöä suojapeittää auton n.3 minuutissa
  • Voidaan käyttää useita kertoja. Mikäli tuote vaurioituu esim. räjähdyksessä; valmistajalla huolto- ja korjauspalvelu (nouto ja palautus; lainapeite huollon ajaksi)
Libarecue emergency blanket

Tekninen suojapeite sisältää usean eri kerroksen eri tarkoituksin varustettuna. Tuote koostuu neljästä osasta: pohjasta, kahdesta seinästä ja katto-osasta. Tuote voidaan säilyttää ja kuljettaa osissa tai valmiiksi esikoottuna.

* Sisäpuolella maalipintaa suojeleva FireTex high performance huippukestävä tekstiili

* Keskikerroksen materiaali suodattaa / imee akustosta vapautuvaa fluorivetyhappoa ja muita vaarallisia kemikaaleja

* Keskikerroksen taskut vapauttavat palonsammutuskaasua / aerosolia, joka alentaa tulen lämpötilaa ja tukahduttaa poistamalla hapen

* Ulkokerros valmistettu Kevlar / Aramidista, joka on 7 kertaa vahvempi kuin teräs.

* Pohja tehty kestämään kova käyttöä ja autosta vuotavia eri kemikaaleja

* Tuote kestää 1500°C pitkäaikaisesti ja jopa 2000°C huippulämpötilaa

Huipputeknisistä ominaisuuksista huolimatta tämäkään tuote ei ole kaikilta osin 100% vastaus mahdolliseen sähköauton palo-ongelmaan tai palovaaran ehkäisemiseksi, mutta paras ja monikäyttöisin saatavilla oleva.

LiBaRescue suojapeittoa käyttämällä vesi ei pilaa koko autoa käyttökelvottomaksi kuten esim.upottaminen tekee. Eikä tarvitse hoitaa saastuneen veden jälkitoimenpiteitä. Vesisammutus on edelleen hyvä ratkaisu tietyissä tilanteissa, tämän tuotteen yksi tarkoitus onkin poistaa turha veden käyttäminen silloin kun sille ei pakosta ole tarvetta.

Erityisesti kevyemmän vaurion tapaukset on vielä saatavilla korjaamonkin kautta liikenteeseen, viimeistään lunastuksen kautta korjattuna, jokatapauksessa helpommin ja halvemmalla kuin kokonaan kastunut auto. Sähköauto syttyy palamaan todella harvoin, mutta turvallisyysmääräykset monesti vaativat että auton on oltava karanteenissa 48h ajan. Mieluummin tällaisessa tapauksessa kääritään auton peitteseen ja seurannan jälkeen uusitaan vain vaadittavat vialliset akun tai esimerkiksi muun savun aiheuttavan komponentit, kuin kokonaan kastuneen auton kuivattelu ja jäteveden jälkikäsittely.

 ————————-

Tuotteen testivideo, räjähdys 10s paikkeilla: 
car, car wash, water

LiBaRescue jälleenmyyntihinta       24 990 € (alv.0%)

     Yhteydenotot [email protected] / 0400 188 9462

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *